A hozzávalókból (kivéve a kivi) jól gyúrható tésztát készítünk, majd ebből a masszából ovális formákat teszünk egy kikent tepsire. Ezekre tegyünk 1-1 v
Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd hagyjuk egy napig hűvös helyen pihenni. Másnap nyújtsuk ki gyúródeszkán, daraboljuk fel a tésztát, é
A tejet a vaníliával és 10 dkg cukorral feltesszük forrni. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk 5 dkg cukorral, az így nyert habot a forrásban levő
8 tojás fehérjét,8ek.cukorral kemény habbá verjük,bele szórjuk 4ek.sima liszt+4ek.rétesliszt+1cs sütőpor keverékét.Kikent,szórt tepsibe sütjük(bár én sü
250 g vajat felolvasztunk, majd kis pihentetés után, amikor elkezd keményedni, belekeverünk 200 g cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót és 1 evőkanál r
A vajat habosra verjük a porcukorral, a vanília kikapart belsejével, a sóval, a tojássárgájákkal és a rummal, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a
A madeleine formákat kenjük ki vajjal és hintsük meg liszttel. A citrom héját reszeljük le.
A lisztet keverjük össze a sütőporral. A tojást jól verjük fel
A tojásfehérjéket és a porcukrot habosra verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett t
Ugrás a lap tetejére >>