A
banánokat hámozzuk meg, aztán először keresztbe vágjuk őket ketté, majd hosszában, hogy legyen 4-4
banánszeletünk. Egy magas falu, nem fém edénybe tegyük bele a
lime- levet, a cukrot, a
banánszeleteket és a rumot, majd keverjük össze gyengéden. Fedjük le és, hogy összeérjenek az ízek 30 percre tegyük félre.
Készítsük el ezalatt a tésztát. A
sót és a
lisztet szitáljuk össze egy keverőedénybe. 1/2 bögre vizet öntsünk hozzá, verjük habverővel míg nem kapunk sűrű, sima tésztát.
A
szezámmagokat is keverjük bele és tegyük félre.
Forrósítsunk fel 5 cm- nyi olajat egy wookban vagy egy másik magas falú serpenyőben addig, amíg füstölni nem kezd. A
banánszeleteket mártogassuk meg a tésztában, ügyeljünk arra, hogy mindet befedje. Süssük 5 percig, vagy amíg nem sül szép aranybarnára. Fordítsuk meg és 2 percig süssük a másik oldalát is, hogy megbarnuljon (lehet, hogy kisebb adagokban kell majd sütni).
Csöpögtessük le papír törlőkendőn és tálaljuk azonnal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>