A
citrom héját vékonyan levágjuk és finomra aprítjuk. A
tejszínt összekeverjük a
citromhéjjal és a limoncello felével, majd felforraljuk. Ezután ráöntjük az apróra vágott
csokoládéra és úgy keverjük, hogy a
csokoládé teljesen felolvadjon. Ha elkészült a krém, letakarjuk fóliával és legalább fél napig pihentetjük. A botmixerrel hozzákeverjük a
vajat, majd a limocello másik felét is. A krémet betöltjük habzsákba és a pergamenpapírral kibélelt tepsibe 30-35 halmocskát nyomunk, majd 1 óráig hagyjuk hűlni. Egy kis adag temperált
csokoládét veszünk a tenyerünkbe és addig hengergetjük a golyókat a kezünk között, amíg teljesen bevonja őket a
csokoládé. Végül a trüffeleket megforgatjuk a por
cukorban.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>