Fogunk egy tálat, beletesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a zsírt, a sütőport, a sót, a tojásokat, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Az e
A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások habját. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd a tojásos masszához
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd pihentetés után kinyújtjuk mint a vajas tésztát. A 3. nyújtás után háromszögekre vágjuk a tésztát és beletesszü
Oldjuk fel az élesztőt 3 ek. langyos vízben, majd keverjük össze a liszttel, a cukrot a 4 tojással, a tejjel, egy csipet sóval, és dolgozzuk sima tésztává. Kel
A habosra kevert vajat összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, a citrom levével és lereszelt héjával és a rummal, majd a lisztte
Az élesztőt és egy tk. cukrot 10 percig kelesztjük a langyos tejben, majd a lisztre öntjük. Hozzákeverjük a cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, a megolvasztot
Tejet meglangyosítjuk, egy tk. cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztő és letakarjuk, és várjuk, hogy feljöjjön az élesztő. Lisztet keverőtábla tesszü
50 g marcipánt összegyúrjuk a cukorral, 3 tojássárgájával, 3 evőkanál meleg vízzel és egy csipet sóval. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a hab
Ugrás a lap tetejére >>