A tojássárgájákat összekeverjük a cukrokkal, majd a mogyorót, citromlevet, sütőport és búzadarát is belekeverjük. Ezután beleforgatjuk a felvert tojásfehé
A vajas tészta egyik oldalát 60 cm-es csíkokra vágjuk, majd feltekerjük egy vastag fakanálra úgy, hogy fél cm szélesen takarják egymást. Megkenjük tojással,
A szalalkálit feloldjuk a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belöle. Kinyújtjuk, és kekszeket készítünk belöle. A tetejüket kenjük
A krumplit bő vízben átmossuk, majd héjában megfőzzük. a hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, forrásban lévő vízzel leforrázzuk. A még meleg krump
A lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a sót, 7 evőkanál hideg vizet és a szeletelt vajat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd a t
2 ek. langyos vízben oldjuk fel az élesztőt, és hagyjuk 15 percig állni. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Tegyük egy tálba a lisztet, az élesztőt és a cuk
A hájat 12 dkg liszttel összegyúrjuk, félretesszük, pihentetjük.
28 dkg lisztet 1 tojás sárgájával és az ecetes-sós szódavízzel összegyúrjuk, majd kisodo
Az élesztőt a tejben megkelesztjük. A hájat összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sót, hogy rendes lágyságú tésztát kapjunk
Ugrás a lap tetejére >>