Elkészítés:
a.) A reszelt almát lecukrozzuk, fél óra múlva kézzel kicsavarjuk és fahéjjal izesítjük.
b.) 100g lisztet összegyurunk 100g. lágyra mel
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd a tojáshoz adjuk. Végül beleforgatjuk a tojások habját. Zsírozott, li
Fogunk egy tálat, beletesszük a tojásfehérjéket, majd kemény habot verünk belőle a cukorral. Ezután beleforgatjuk a diót, majd két egyforma részre felosztjuk,
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a mandulát, és 6 vékony lapot csinálunk belőle. A lapokat kivajazott sütőlemezen megsütjük, majd ker
A mandulát leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját, és durvára vágjuk. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, majd 4 mm vékonyra nyújtjuk. Rászórjuk a mandul
A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a lisztet, a tejet, az olvasztott vajat, és az egészet összekeverjük. Az almát megtisztítjük, meghámoz
A tojássárgáját és a cukrot gőz felett kikeverjük, majd hozzáadjuk a likőrt és a kávét. Így még 5 percig főzzük, majd félrerakjuk. A fagylaltot kelyhekbe
Egy lábosba tesszük a cukrot és a kávét, majd felöntjük 1,75 deci vízzel, felforraljuk, és leszűrjük. Hozzákeverjük a tojássárgáját, majd gőz felett add
Ugrás a lap tetejére >>