A piskóta tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, úgy, hogy 2 cm-es pereme maradjon. A kikapart piskótát összemorzsoljuk, és ráöntjük a Triple Sec-et. Az eper
Forraljuk fel a vizet és a cukrot, majd hagyjuk kihűlni. Turmixoljuk össze az epret, adjuk hozzá a créme fraiche-t, és a kihűlt szirupot. Fagyasszuk le.
Előkész
A vízbe beleöntjük a cukrot, s addig főzzük, amíg a víz gyöngyözni nem kezd. A megtisztított epret villával széttörjük, belekeverjük a szirupba. Hozzáadju
Jól megmossuk, és megtisztítjuk a gyümölcsöt, majd átpasszírozzuk. Az így kapott gyümölcsvelőhöz hozzáadjuk a vízben, tűz felett felolvasztott cukrot, mik
5 tojás sárgáját keverjük el a vízzel, és 2 dkg liszttel. A 8 tojás fehérjéjéből és a cukorból verjünk kemény habot, majd keverjük össze a kettőt. Adju
A cukrot felöntjük 1,25 deci vízzel, majd forrástól számított 5 percig főzzük. Eközben az epret leturmixoljuk a citromlével, majd az egészet a sziruphoz kever
Megmérjük a 4 tojást, és a sárgájukat egyenlő súlyú vajjal és cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk ugyanannyi súlyú lisztet, végül a habbá vert tojások
Jól megmossuk és megtisztítjuk az epret, majd lepaszírozzuk és az így nyert gyümölcsvelőt összekeverjük a fél citrom levével. Elkészítjük az alapvajkréme
Ugrás a lap tetejére >>