A halenyvet beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és fél deci tejszínben megmelegítjük. Eközben a maradék tejszínhez keverjük a cukrot, és a két keveréket összekev
A beáztatott halenyvet 1 deci tejszínben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a cukorral felvert többi tejszínt, és az egészet hűtőbe tesszük. Az eper egyharmadá
A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Eközben a kelyhekbe tesszük az összetördelt babapiskótát, és felöntjük tejjel, rummal. A tejszínt felve
Egy tálban összekeverjük a lisztet, 2 kanál kakaót, a cukor felét és a sütőport, majd hozzáadjuk az eszenciát, a tejet, a vajat és a tojást. Az egészet egy
A tejet felforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a kevés vízben feloldott tejoltót. Nem kell keverni, míg az egész kocsonyás nem lesz.
Cukor kíséret
A liszthez hozzáadjuk a Rama margarint, a porcukrot, a sütőport, a szalalkálit és a tojást, majd az egészet alaposan összegyúrjuk, és két lapot sütünk belől
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk,
a tojásfehérjét külön óvatosan forgatjuk bele.
A krém hozzávalóit összekeverjük és a kihűlt
A zselatint hideg vízbe beáztatjuk, felforraljuk a tejet az elfelezett vaníliarúddal. 4 dkg porcukrot elkeverünk 2 tojás sárgájával és hozzáadjuk a tejhez. Add
Ugrás a lap tetejére >>