Minden összetevőüt egy edénybe összeöntünk, és lassú tűz felett állandó kevergetés mellett felforraljuk őket. Mikor felforr, levesszük a tűzről, és békén hagyjuk, míg ki
Egy tálban alaposan felverjük a tojásfehérjét, majd ha már kemény hab lett, a cukor hozzáadásával tovább verjük. Ezután az ecetet és a lisztet is hozzákeverjük, majd egy
Egy tálban összekeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, és kivajazott tepsiben lapokat sütünk belőle. Eközben a tejszín
A tojások sárgáját, a cukorral és a vízzel kikeverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd a tojásos masszához adjuk. Vajazott, lisztezett tepsiben megsütjük.
Krém
Szűrjük le a meggyet, keverjük el a keményítőt kevés meggylében, a többi levét forraljuk fel, majd sűrítsük be a keményítővel. Adjuk hozzá a cukrot és a meggyet. Hagyjuk
A tejbe öntjük a pudingport, a cukrot, és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz, majd egy kb. 1 literes tálba öntjük, 2 órára a hűtőbe tesszük, és állni hagyjuk. Négy lapostán
A zsemlemorzsát felöntjük a forró tejjel, majd 10 perc után hozzákeverjük a cukros tojássárgáját. Ezután az egészet egy előkészített formába töltjük, és 3/4 óra alatt kés
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és két lapot sütünk belőle.
Töltelék készítése: a tejjel kikeverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük. Még langyosan hozzákeverjük a vajat
Ugrás a lap tetejére >>