» 8 nagyobb nyitott kalapú gomba » fél fej finomra vágott vöröshagyma » 75 g aszalt paradicsom, szeletelve » 100 g spenót, megfőzve » 75 g mozzarellasajt, kockára vágva » 2 gerezd zúzott fokhagyma » fél ek. finomra vágott petrezselyem » 1 ek. finomra vágott bazsalikom » 6 ek. extra szűz olívaolaj, plusz a kikenéshez » só és frissen őrölt bors » dresszing: » 1 db piros chili, pár pillanatra forró vízbe dobva, » és finomra vágva » 8 db friss bazsalikomlevél, durvára vágva » 50 g fenyőmag » 125 ml olívaolaj » 2 ek. balzsamecet » 100 g aszalt paradicsom, apróra szelve
Vágjuk ki a gombák szárát, a kalapokat tegyük félre, majd a szárakat vágjuk fel. Tegyük egy tálba a hagymával, a paradicsommal, a spenóttal, a mozzarellasajttal, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a bazsalikommal és az olívaolajjal együtt. Keverjük össze, és fűszerezzük.
Töltsük meg a gombafejeket a töltelékkel, és tegyük olajjal kikent tepsibe. Süssük 10-15 percig. Keverjük össze a dresszing hozzávalóit, majd locsoljuk meg a megsült gombákra.
Elkészítési idő: 30 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom