A tojássárgáját keverjük habosra a cukor felével, a margarinnal és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjéből keverjünk kemény habot a maradék cukorral, és
A hozzávalókat simára keverjük. Kizsírozunk, és lisztezünk egy tepsit, beletöltjük a masszát, majd a meggyet a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben sü
A megmosott és leszárított meggyeket kimagozzuk, a mandulákat félbevágjuk. A vajat habosra verjük 250 g porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a tojásokkal(2 evők
A felszeletelt kenyeret a meleg tejbe áztatjuk. Egy tálban összekeverjük a vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a fahéjat és a citromhéjat. A meggyre pálinkát l
Az epret a porcukorral leturmixoljuk, a kristálycukrot pedig a vaníliával 6 deci vízben felolvasztjuk. A barackokat ebbe a szirupba tesszük, kb. 5 percig pároljuk,
Aprítsuk fel a fügét és keverjük össze az apróra vágott mandulával. Egy másik tálban a vajat keverjük ki a mézzel és 1 dl vízzel. Az almákat vágjuk félb
Fogunk egy tálat, és beletesszük a vajat, a mézet, a tojásokat és a pörkölt mogyorót. Az egészet alaposan elkeverjük, majd belekeverjük a lisztet és a sütő
A lekvárt a méz felével és a dióval összekeverjük. A rizst 2 dl vízzel és a tejjel megfőzzük. Az almát vékony szeletekre vágjuk. Amikor a rizs langyos, hozz
Ugrás a lap tetejére >>