A
paradicsomokat tegyük hirtelen lobogó
vízbe, hogy könnyen le tudjuk szedni a héját. Vágjuk kockára és keverjük hozzá a zúzott
fokhagymát, az
olívaolajat, valamint az összevágott
hagymát. Locsoljunk rá 2 deci vizet, főzzük fel és egyenletesen pároljuk. Közben fűszerezzük
sóval,
borssal,
kakukkfűvel és
babérlevéllel.
A darált húst dolgozzuk össze a
tojással és a zsemlemorzsával. Ízesítsük
sóval és
borssal. Képezzünk a keverékből golyókat, úgy hogy a közepében legyen az olajbogyó. Helyezzük őket egy olajjal kikent sütőedénybe és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Kanalazzuk a
paradicsomos masszát egy tálaló edényre, rakjuk rá a húsgolyókat és dekoráljuk
oregánóval.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>