Tészta:
Egy tálba tegyünk 20 dkg
lisztet, majd adjuk hozzá a cukrot, a
sót, és a kockára vágott
vajat. Morzsoljuk el az ujjunkkal. Öntsünk 1 dl vizet a tésztába, és keverjük folyamatosan egy fakanállal. Formázzunk belőle golyót, és 1 órát pihentessük. Hámozzuk meg az
almákat, vágjuk vastag negyedekre, magozzuk ki. Vágjunk fel 7,5 dkg
vajat darabokra.
vajazzunk ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát. Szórjuk meg 7,5 dkg
cukorral, tegyük bele az
almagerezdeket, és szórjuk rá a maradék cukrot. Majd tegyük rá a
vajdarabokat is. A sütőt 180 fokra melegítsük elő. A tésztát nyújtsuk ki, és borítsuk be vele az
almákat, majd körben nyomkodjuk le a tésztát. A tortaformát tegyük a tűz fölé, hogy az alján karamelzálódjon a
cukor. 3 percig tartsuk így itt. Ezután 30 percre tegyük a sütőbe. Amikor megsült borítsuk ki, és langyosan tálaljuk.
70 perc alatt elkészül, plusz a pihentetési idő.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>