A barackokat kettévágjuk, kiszedjük a magját, a héját nem húzzuk le, majd a közepével felfelé deszkára tesszük, és napon, vagy langyos süt?ben szárítjuk. Éjszakára ne hag
A szilvát kettévágjuk, magját kiszedjük, majd a közepével felfelé tálcára rakjuk. Napon vagy langyos süt?ben aszaljuk. Éjszakára ne hagyjuk a szabadban.
Száríthatjuk ki
Ehhez az eljáráshoz ép, nagyon szép, jól megtermett gyümölcsöket válasszunk. Folyó víz alatt átöblítjük, jól lecsöpögtetjük. Ezután egy rácsos lapra kiterítjük ?ket és sz
A babot megmossuk, leszálkázzuk, feldaraboljuk, majd 10 percig forraljuk a cukorral és sóval felf?zött vízben. Lesz?rjük, majd szétterítjük egy zsírpapírral bélelt süt?le
A cukrot egy kevés vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Néhány percig benne hagyjuk, majd szétterítjük egy zsírpapírral bélelt süt?lemezen. Egy darab tüllel
A szilvát vagy ringlót néhány perce forró vízben merítjük, majd leszedjük a héját. Gyengén meszes vízbe tesszük, majd fél napig állni hagyjuk. Utána többször alaposan leö
A babhoz kevés vizet adunk, és félig megf?zzük. A hagymát felszeleteljük, és megfuttatjuk az olajon. Rátesszük a felkarikázott paprikát. A paradicsom héját lehúzzuk, magj
Mossuk meg az epret, csumázzuk ki, és vágjuk félbe ?ket, vagy hagyjuk egészben. 1 dl vizet cukorral kezdjünk el melegíteni, kevergessük, míg a cukor elolvad, majd forralj
Ugrás a lap tetejére >>