Folyó víz alatt öblítsük át a birsalmát, vágjuk cikkekre és magozzuk ki. Ezután engedjük fel bőségesen vízzel és pároljuk puhára. Ha kész egy textilruhán át fél napig szű
A birsalmákat áttöröljük, a szárvégeket kivágjuk. A gyümölcsöt nagyobb darabokra vágjuk. A magházat nem távolítjuk el, mert az nagyon sok pektint tartalmaz. A feldarabolt
A birsalmákat áttöröljük, a szárvégeket kivágjuk. A gyümölcsöt feldaraboljuk. A birset 1 liter vízben 1 óra hosszat főzzük.
A birset a főzőlével együtt átpasszírozzuk. A
A bodzát vízbe áztatjuk, majd lezűrjük, és leszedjük a szemeket. A cukorból a vízzel szirupot készítünk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, és addig főzzük, amíg kicsit sűrű nem le
A bodzát 60 percig főzzük a cukorral, majd leszűrjük. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz gőzbe állítjuk.
Krémek ízesítésére vagy vízzel higítva szörpként fogyasztjuk
Egy ötliteres üvegbe szórjuk a cukrot, beletesszük a megtisztított bodzavirágot, a karikákra vágott citromot és a citrompótlót, majd teletöltjük hideg vízzel. Összekeverj
A bodzavirágot megmossuk, lemorzsoljuk, majd egy nagy üvegbe rakjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott citromot, majd ráöntjük a forró szirupot, amit a cukorból és vízből főz
A bodzavirágot leöblítjük, majd egy nagy edénybe tesszük. A cukorból és vízből szirupot főzünk, majd kihűtjük, és belekeverjük a borkő- és citromsavat. Ráöntjük a bodzavi
Ugrás a lap tetejére >>