A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, majd ledaráljuk. Folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Utána belekeverjük a cukrot, majd közepes t
Mossuk meg a gyümölcsöt és szedjük le a szárát. Magozzuk ki és főzzük fél órán át cukor nélkül. Közben főzzünk szirupot, minden kiló gyümölcshöz 75
Alaposan mossuk át többször is az cseresznyét és szártalanítsuk. Tegyük főzőedénybe és szórjunk minden kiló gyümölcsre 60 dkg cukrot. Hagyjuk állni egy
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Kimérünk belőle 1 kg-ot, ezt a balzsamecettel elpépesítjük, a maradékot apróra vágjuk, hogy a dzsem darabos legyen. A csere
Melegítsük elő a grillsütőt, tegyük rá a paprikákat, és süssük meg. helyezzük őket egy tálba, és takarjuk le celofánnal, és hagyjuk állni 15 percig. Há
A hagymát megtisztítjuk, és 1 cm-es kockára vágjuk. A hagymakockát a csilipehellyel, a mazsolával és a narancslével felforraljuk, és takarékon 1 óra hosszat p
A bogyókat szitán átmossuk, átválogatjuk (nem baj ha puha a bogyó de ne legyen poshadt, barna vagy fekete). Zománcozott, vagy rozsdamentes fazékba tesszük fel f
Tisztítsuk meg az érett gyümölcsöt, és főzzük puhára 4 deci vízzel. Törjük át egy finom szitán, de a magokat ne nyomjuk szét. A kapott pürészerűséghez
Ugrás a lap tetejére >>