Folyó víz alatt öblítsük át a körtéket, pucoljuk meg, szeljük ketté és magozzuk ki. Ezután engedjük fel vízzel és facsarjuk bele a citromot.
Kezdünk el hevíteni 2 liter
A körte hibás részeit kivágjuk, majd egy kevés vízben megfőzzük. Utána átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot, diót, citromhéjat és -levet. Addig főzzük, amíg sűrű nem
A barackokat egy zsírpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Langyos, nyitott sütőben aszaljuk. Amikor félig megszáradt, a magokat óvatosan kiszedjük. Feltörjük, a belső mag
A paprikát és a paradicsomot folyó víz alatt átöblítjük, lecsöpögtetjük és felszeleteljük. Egy pici vízzel felengedjük, ízlés szerint sóval fűszerezzük és lefedjük. Körül
A gyümölcsöket megmossuk (az alma vagy körte héját levágjuk, felszeleteljük, majd citromos vízbe áztatjuk, és leöblítjük). Üvegekbe tesszük, az egyik üveget teletöltjük v
A zöldségeket megtisztítjuk (így mérjük le), majd ledaráljuk. Hozzáadjuk a sót, jó alaposan elkeverjük, majd szorosan üvegekbe tesszük. Lezárjuk, és száraz helyre állítju
A zöldségeket tisztítva mérjük le. húsdarálón daráljuk le a hozzávalókat, keverjük össze sóval, és tegyük az üvegbe. Kössük le, és tegyük száraz heylre.
Csumázzuk ki az epret, majd mossuk meg a málnával együtt. Nyeles lábosban 10 percig főzzük őket. Egyik felét passzírozzuk át, a másik felét tegyük félre. A pépet tegyük v
Ugrás a lap tetejére >>