A gyümölcsöt megmossuk, feldaraboljuk, és pépesítjük. Egy ötliteres üvegbe tesszük, hozzáadjuk a vizet, az összemorzsolt kenyeret, a sört és a fűszernövényeket. Alaposan
1 1/2 l vízben feloldjuk a cukrot, a fűszerekkel ízesítjük, majd felforraljuk. Közben a habot leszedjük a tetejéről.
A gyümölcsöt megmossuk, magját kiszedjük, és felszel
A barackot leforrázzuk, és lehúzzuk a héját, majd a többi gyümölccsel együtt felaprítjuk. A szalicilt és a borkősavat vízben feloldjuk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, majd egy
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk (az őszibarackot meghámozzuk), majd átpasszírozzuk. Utána hozzákeverjük a cukorból és vízből készített, lehabozott szirupot, majd tül
A gyümölcsöt lobogó ecetes vízbe merítjük, majd lehúzzuk a héját és kiszedjük a magját. Üvegekbe rakjuk, majd a vizet felforraljuk a cukorral, rámerjük a gyümölcsre. Ne l
A hozzávalókat ízlés szerinti egységekben jól dolgozzuk össze egy hordóban, majd folyamatosan adagoljuk bele az idény szerinti zöldségeket. Fontos, hogy a zöldségeket fol
A borsot a köménymaggal, szerecsendióval és narancshéjjal együtt összetörjük egy mozsárban. Hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd üvegbe öntjük, és hozzáadjuk az ecetet. Lez
A paprika magházát kiszedjük, a paradicsom héját lehúzzuk, majd együtt ledaráljuk, és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Belekeverjük a tartósítószert, kis üvegekbe tesszü
Ugrás a lap tetejére >>