Adjuk a húsleveshez a fokhagymát, a hagymába szúrt szegf?szeget, a babérlevelet, valamint a leveleire szedett és csíkokra vágott káposztát. Ha felf?tt pároljuk 10 percig,
A karfiolt szétszedjük, megf?zzük, vajjal bélelt tepsibe rakjuk, leöntjük a mártással, megszórjuk a sajttal, a maradék vajat a tetejére tesszük, és arany barnára sütjük.
A megtisztított hagymákat és a felszeletelt káposztát 3 deci sós vízben negyed órát f?zzük, majd lesz?rjük és egy kivajazott jénaiba tesszük. Rátesszük a felcsíkozott ken
A rózsáira bontott kelvirágot egy órára vízbe áztatjuk, majd sós, ecetes vízben f?zni kezdjük, az elfelezett citromot is beletesszük. A zsemléket bundában megsütjük, majd
A vajon pároljuk üvegesre az összevágott hagymát, majd dolgozzuk hozzá a felkockázott tököt. F?szerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. 20 percig süssük, majd locsolj
A hagymát felaprítjuk, és olajon üvegesre sütjük. Beledobjuk a cikkekre vágott paradicsomot, paprikát, a karikára vágott cukkinit.
A lecsóhoz hasonlóan pároljuk puhára,
A vöröshagymát aprítsd fel, és süsd üvegesre. Dobd bele a felvágott paprikát, paradicsomot, és a felkarikázott cukkinit. Párold puhára, ízesítsd sóval, pirospaprikával.
Padlizsánt vágjuk vékony szeletekre, majd sózzuk meg és tegyük félre. Kés?bb öblítsük át. Forrósítsunk fel 4 ek. olívaolajat, a padlizsán felét pirítsuk meg benne, majd s
Ugrás a lap tetejére >>