Mézes, zöldséges, mandulás kuszkusz receptHány személyre: 4 személyre
» 280 g előfőzött
kuszkusz» 60 g zsenge
spenótlevél
» 30 g pirított
mandulaforgács
» 500 ml forró
víz» 2 vékony szeletekre vágott
salátacukkini» 2 vékony hasábokra vágott
sárgarépa» 2 vékony szeletekre vágott paszternák
» 2 vékony cikkekre vágott lila
hagyma» 2 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 2 teáskanál őrölt
kömény» 3 evőkanál
méz» 2 evőkanál lágy
vaj» 3 evőkanál extraszűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, a
hagymát és a
fokhagymát pároljuk benne puhára 3 perc alatt. Adjuk hozzá a paszternákot, a
cukkinit, a
sárgarépát és a
köményt. 10 perc alatt főzzük majdnem készre. A
mézet is keverjük bele. Közben a
kuszkuszt öntsük le forró
vízzel, takarjuk le és pihentessük. 5 perc után villával mozgassuk át, és a
vajat, majd a zöldséges keveréket is forgassuk hozzá. Sózzuk,
borsozzuk. Adjuk hozzá még a pirított
mandulát és a
spenótot, majd alaposan rázzuk össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>