A lasagnét főzzük ki és szűrjük le. A riccotta
sajtot, a
trappista sajtot és a
parmezán felét dolgozzuk össze.
Karikázzuk fel a
padlizsánt, dörzsöljük be
sóval és pihentessük egy negyed órára. Ezután mossuk át és az
olívaolajon süssük meg, hogy mindkét oldala aranysárga legyen.
Az
olívaolaj és a
vaj keverékében pároljuk üvegesre az összevágott
hagymát, majd keverjük házzá a felszeletelt
gombát és a szószt. Oregánóval és
bazsalikommal fűszerezzük. Kanalazzuk egy edénybe a harmadát, rétegezzük rá a tészta szintén harmadát, majd a
padlizsánt és a
sajt felét. A többi hozzávalót ugyanígy rétegezzük, a felszeletelt
cukkinit is tegyük rá és végül a maradék
parmezánnal hintsük meg. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 3 óra alatt készre pároljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>