» 4 szemle vagy nagyobb buci » 4 gerezd fokhagyma, félbevágva » 8 ek. olívaolaj » 200 g zöldbab, blansírozva » 4 db kisebb paradicsom, negyedelve » 2 kis fej lilahagyma, finomra vágva » 16 db mag nélküli fekete olajbogyó » 8 db kemény főtt fürjtojás, meghámozva, félbevágva » 4 db kis piros színű paprika, sütve, meghámozva, kimagozva » és vékony csíkokra vágva » só és frissen őrölt bors » Dresszing: » 125 ml olívaolaj » 4 ek. balzsamecet » 1 ek. finomra vágott, friss bazsalikom
Grillrácson süssük meg a paprikát 10-12 percig. Tegyük zacskóba, és hagyjuk kihűlni. Egy késsel vegyük ki a magokat.
A zsemléket vágjuk félbe, és a belsejüket dörzsöljük be fokhagymával, és kenjük be olívaolajjal. A zöldbabot vágjuk kettő cm-es darabokra. Tegyük egy tálba a paradicsomot, a hagymát, a babot, az olajbogyót, a fürjtojásokat és a paprikát. Az olajat keverjük össze az ecettel, és a bazsalikommal, majd locsoljuk a tálban lévő dolgokra. Keverjük össze, és ízesítsük. A salátát osszuk el a zsemléken, tegyük rá a tetejüket, és nyomjuk jól össze, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom