Spreewaldi pontygulyás recept

Hány személyre: 4

» 1,2 kg konyhakész ponty
» 850 g paradicsom (konzervb?l)
» 2 pirospaprika
» 3 babérlevél
» 2 vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 850 g paprika (üveges)
» 1 szárított er?s paprika
» 4 szem szegf?bors
» 250 ml száraz fehérbor
» 1 citrom leve
» 100 ml olaj
» 3 ev?kanál tejföl
»
» fehér bors
» édesnemes ?rölt pirospaprika
Elkészítési id?: kb 2 óra f?zéssel együtt
Energiatartalom: 505 kcal/2122 kj adagonként
A pontyot mosás után mindkét oldalán kezdjük el bevagdosni 2-3 centiméter mélyen, hogy a filét szeletenként tudjuk kiemelni bel?le, majd az így el?készített filét daraboljuk fel 2-3 centiméteres darabokra. Csorgassunk rájuk citromlevet, és hagyjuk így pácolódni legalább 20 percig.
Egy lábasba öntsünk kb 1 liter vizet és rakjuk bele a szegf?borsot, a babérleveleket a halfilét, a szárított pirospaprikát, és ízesítsük némi val és borssal. Ezt keverjük össze, majd f?zzük háromnegyed órán át. Ha esetleg hab keletkezne rajta nyugodtan távolítsuk el róla.
Eközben a paradicsomot aprózzuk fel, a hagymákat pucolás után szintén aprózzuk fel. A pirospaprikákat csíkozzuk fel és távolítsuk el a magokat, és a paprikák szárait. Egy másik lábasba hevítsük fel az olajat és adjuk hozzá a vörös- és fokhagymát, addig kevergessük ezeket míg a hagymák el nem kezdenek üvegessé válni. Ha ez megtörtént adjuk hozzá a bort, az üveges paprikákat és a paradicsomot, majd fedjük be és 30-35 percig f?zzük. Majd adjuk hozzá a tejfölt és további 3-4 percig f?zhetjük. Egy kis hallé hozzáadásával be tudjuk s?ríteni mártásszer?vé, és val, borssal valamint ?rölt pirospaprikával ízesíthetjük. Vegyük le a lángról, és rakjuk bele a f?tt pontyfilét. Hagyjuk állni így 7-8 percig. A halfilét a mártással együtt tálalhatjuk, köretként rizst szolgáljunk fel hozzá.
Jó étvágyat.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthet? süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - F?tt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - N?nap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküv?
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - ?z - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
F?zelékek - Babáknak - Különleges f?zelékek - F?zelékek zöldségb?l - F?zelékek burgonyából - Egyéb f?zelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
El?ételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süll? - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - T?kehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - El?étel - F?étel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, f?zelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, süt?tök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Bef?ttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Bef?ttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesít?, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Bels?ségek - Máj - Vese - Vel? - Szív - Tüd? - Pacal - Zuza
Szabadt?zön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Kakas bormártásban
A kakast vágjuk 12 darabra és engedjük fel a vörösborral. Adjuk hozzá a megtisztított hagymát, répát...
Marhapecsenye avokádómártással
Keverjük simára a krém hozzávalóit, majd kenjük be vele a húst, és pihentessük 20-30 percig. Az av...

 

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat