Tisztítsd meg a húst, vágd apró kockára és áztasd egy órán át hideg
vízben. Hervassz finomra a felolvasztott
zsíron aprított vörös
hagymát, a
fokhagymát dobd bele, majd a többi fűszert is.
A húst szórd bele,
sózd meg és olykor- olykor megkeverve párold fedő alatt. Eközben készítsd el a gombócokat.
A
burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg míg meleg, törd össze és hagyd hűlni. Gyúrd össze pici
sóval,
vajjal,
liszttel és a
tojássárgájával a már hideg
burgonyapépet.
Ha már majdnem megpuhult a hús, engedd fel bő egy liternyi
vízzel. A feldarabolt
gombát szórd bele. Ha újra gyöngyözve forr, rakosgasd bele a
burgonyás masszából gömbölygetett diónyi gombócokat.
Most már csak lassan addig főzd, míg a gombócok is megpuhulnak. S ha kész már tálalhatod is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>