Tisztítsd meg a húst, vágd apró kockára és áztasd egy órán át hideg
vízben. Hervassz finomra a felolvasztott
zsíron aprított vörös
hagymát, a
fokhagymát dobd bele, majd a többi f?szert is.
A húst szórd bele,
sózd meg és olykor- olykor megkeverve párold fed? alatt. Eközben készítsd el a gombócokat.
A
burgonyát f?zd meg héjában, hámozd meg míg meleg, törd össze és hagyd h?lni. Gyúrd össze pici
sóval,
vajjal,
liszttel és a
tojássárgájával a már hideg
burgonyapépet.
Ha már majdnem megpuhult a hús, engedd fel b? egy liternyi
vízzel. A feldarabolt
gombát szórd bele. Ha újra gyöngyözve forr, rakosgasd bele a
burgonyás masszából gömbölygetett diónyi gombócokat.
Most már csak lassan addig f?zd, míg a gombócok is megpuhulnak. S ha kész már tálalhatod is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>