A halakat
sózzuk,
borsozzuk, hasüregükbe teszünk 4-5 gerezd
citromot és a felaprózott petrezselymet, majd megtűzzük őket, és 4-4 szelet baconbe göngyöljük őket. A
krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd
sózzuk,
paprikázzuk, a fűszerkeverékkel ízesítjük, és egy jénaiba tesszük. Rászórjuk az összepréselt
fokhagymát is, majd meglocsoljuk az olajjal, és rátesszük a halakat. Így kb. 35-40 percig sütjük, közben a
brokkolit puhára főzzük, a
mandulát pedig megpirítjuk. Ezután a
mandulát elkeverjük a
vajjal, hozzáadjuk a
brokkolit, és a két hal közé kanalazzuk. Végül a
kapribogyókat a halak szemének helyére tesszük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>