Pácolt bélszín sült zöldségekkel - Karácsony recept

Hány személyre: 10 adag lesz bel?le

» 1 ( kb. 1,4 kg ) bélszín ( marhából )
» 1/2 bögre chardonnay vagy más száraz fehérbor
» 1/2 bögre szójaszóaz
» 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
» 1 ev?kanál friss rozmaring
» 1 ev?kanál dijoni mustás
» 1 teáskanál mustárpor
» 450g aprószem? újburgonya, megmosva és félbevágva
» 450g kelbimbó
» 360g konzerv bébirépa
» Mártás pecsenyeléb?l ( l. alább, elmaradhat )
» Díszítésként friss rozmaringágak, ( elmaradhat)
» Mártás pecsenyeléb?l:
» Megmaradt pecsenyelé
» 3 ev?kanál liszt
» 2 bögre csirke- vagy pulykaalaplé
» 1/4 bögre tejszín
» 1/2 teáskanál (elmaradhat )
» 1/4 teáskanál frissen ?rölt feketebors
A húst jól záródó m?anyagdobozba tegyük. A mustárport, a dijoni mustárt, a rozmaringot, a fokhagymát, a szójaszót és a bort keverjük össze egy kis tálban. A pácot öntsük a húsra. A dobozt zárjuk le és rázogassuk meg, hogy a húst mindenütt érje a pác. 4-12 órára tegyük a h?t?be, a húst a páclébe id?nként fordítsuk meg.
220°C-ra melegítsük el? a süt?t. Egy 33x 23x 5 cm- es tepsit kenjünk ki olajjal vagy fújjuk be letapadásgátló spray- vel. Az újburgonyát, a kelbimbót és a bébirépát tegyük bele. A pácléb?l vegyük ki a húst. Öntsük a zöldségekre a páclevet, és forgassuk meg benne ?ket alaposan. Alufóliával takarjuk le a zöldségeket. Kevergetve süssük 30 percig.
Helyezzük a zöldségköretre a húst. 35- 45 percig alufólia nélkül süssük az egészet.
Egy vágódeszkára tegyük ki a húst, és takarjuk le. 10- 15 percig hagyjuk állni szeletelés el?tt.
A köretet forgassuk meg, ellen?rizzük megsült- e. Tegyük vissza, ha nem elég puha. Ha kész, egy nagyobb tálba tegyük át a tepsib?l. Pecsenyeleves mártást készítsük el. A húst szeleteljük fel, egy hosszúkás lapos tálon rendezzük el, díszítsük rozmaringágakkal. A tálkába öntött mártást tegyük mellé.
Mártás pecsenyeléb?l:
Töltsük egy kis bögrébe a pecsenyelevet, és 3 ev?kanál zsiradékot halásszunk le róla. Ezt egy közepes méret? lábasba tegyük, a maradék zsírt szedjük le a lér?l. A lisztet adjuk a zsiradékhoz, és közepes lángon 1 percig pirítsuk folyamatos kevergetés közbe. Az alaplevet lassan adagolva keverjük hozzá, majd a pecsenyelevet is. 10 percig f?zzük közepes er?sség? lángon id?nként megkeverve. A borsot, a t és a tejszínt adjuk hozzá. Ha a mártás nem elég s, utánazhatjuk. ( 8-10 adag lesz bel?le )
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthet? süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - F?tt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - N?nap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküv?
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - ?z - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
F?zelékek - Babáknak - Különleges f?zelékek - F?zelékek zöldségb?l - F?zelékek burgonyából - Egyéb f?zelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
El?ételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süll? - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - T?kehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - El?étel - F?étel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, f?zelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, süt?tök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Bef?ttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Bef?ttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesít?, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Bels?ségek - Máj - Vese - Vel? - Szív - Tüd? - Pacal - Zuza
Szabadt?zön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Carcassonne-i cassoulet - Franciaország
Pároljuk meg a babot, majd sz?rjük le és újra engedjük fel vízzel. Tegyük bele a szalonnákat, a répá...
Pekingi tengerimoszat-saláta
A dresszing hozzávalóit keverjük össze, és hagyjuk 20 percig összeérni. Sz?rjük le, és fedjük le. A ...

 

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat