A
ponty fejét és farkát feltesszük főni,
sóval,
kurkumával ízesítjük. Miután megpuhultak, ruhán átszűrjük, majd hozzákeverjük a
vízben feloldott
zselatint, és az egészet felforraljuk. Miután kihűlt, tortaformába öntjük, és a hűtőben állni hagyjuk. Eközben a halakat megfőzzük, kivéve a
lazacot, amit eközben felszeletelünk. A többi halat ledaráljuk, hozzáöntjük a
citromlevet, a porcukrot, az
aszpikkal kötött tartármártást, és az egészet alaposan elkeverjük. A
paradicsompüréhez is kevés
aszpikot adunk. Ezután a formát kivesszük a hűtőből, és beleöntjük a
majonézt. Erre kaviárcsíkokat teszünk, majd újból
aszpikot, és ezt is megdermesztjük. Ezután rátesszük a halpüré egy részét, majd az
aszpikos
paradicsompürét. Újból hűtőbe tesszük, majd legutoljára újból a halpürét tesszük rá, és megint a hűtőben állni hagyjuk. Tálaláskor egy tányérra borítjuk a haltortát.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>