Az esküvők étlapjáról nem hiányozhat eme magyar finomság..
A 
káposztát leveleire szedem majd,
sós 
vízben kb 1 órát főzőm.
A végén leszűrjük és a leveleken lévő vastagabb ereket levágjuk.hogy szépen tudjuk hajtogatni.A töltelék elkészítése.
A  darált húsba beletesszük a fűszereket és az előfőzött 
rizst vagy gerslit ,
fokhagymát,majd a süri parit...Összedolgozzuk és kóstoljunk ha szükséges ízesítsük tovább.
A levelekbe helyezzük bele a tölteléket és mint a palacsintát,tekerjük föl és a két végét betömködjük..
Ha megvagyunk a gombócokat tegyük bele egy lábosba amibe 3fej 
hagymát előzőleg lepirítottunk. Tegyünk hozzá piros 
paprikát és engedjük fel húslével vagy 
vízzel ami ellepi.Forrás után kb 30 perc és kész.Ha nagyon leveses készíthetünk egy kevés 
rántást is..Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat
Szerző: 
Szénási Jácint          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>