Áfonyás palacsinta juharsziruppal receptHány személyre: 4 személyre
» 125 g sima
liszt» 2 tk. por
cukor» 1 tk. sütőpor
» fél tk.
só» 250 ml
tej vagy író
» 40 g
sótlan
vaj, megolvaszta
» 1 egész
tojás felverve
» 50 g durvára vágott hikoridió
» 75 g friss áfonya, plusz a díszítéshez
» zöldségolaj a sütéshez
» szirup:
» 150 ml juharszirup
» 1 ek. őrölt
fahéj
Keverjük össze a száraz alapanyagokat, és a közepébe öntsük bele a
tejet, a
tojást és a
vajat. Gyúrjuk sima tésztává. 1 órát hagyjuk pihenni. Az áfonyát keverjük össze a hikoridióval.
Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, melegítsük fel, és süssünk meg benne egy kanál tészta mindkét oldalát. Süssünk 12 darabot.
A juharszirupot melegítsük fel a
fahéjjal, forraljuk fel, és főzzük lassú tűzőn 2 percig. Hagyjuk kihűlni. Tegyük a palacsintát egy tányérra, és díszítsük áfonyával és locsoljuk meg sziruppal.
Elkészítési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>