Paprikás-mozzarellás minipizza kapribogyóval és feny?maggal receptHány személyre:
» Tésztához:
» 20 dkg
liszt» 1 kiskanál szárított éleszt?
» 1/2 kiskanál
só» 1 dl meleg
víz» 1 ev?kanál
olívaolaj» Feltéthez:
» 2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
» 2 kiskanál
kapribogyó (leöblítve, lecsöpögtetve)
» 1 ev?kanál feny?mag
» 2 ev?kanál
olívaolaj» 2 piros szín?
paprika» 1 marék
bazsalikom» 1 kiskanál balzsam
ecet» 20 dkg
mozzarella (lecsöpögtetve és vékonyra szeletelve)
»
só,
bors» 2 marék rukkola
Egy tálba szórjuk bele a
lisztet, a
sót és az éleszt?t, majd a közepére készítsünk egy kis mélyedést. Ebbe az üregbe tesszük bele az olajat és a vizet, majd az egészb?l tésztát gyúrunk.
liszttel megszórt deszkán 10 percig dagasztjuk, majd egy olajjal kikent tálban lefedve 60 percig keltetjük. Ezt követ?en 8 kis pizzalapokat készítünk bel?le. Egy serpeny?ben pároljuk meg a
fokhagymát és a
paprikát kevés olajjal, majd ezt átöntjük egy turmixgépbe és a
bazsalikommal, a balzsam
ecettel és a f?szerekkel simára mixeljük. Ezzel kenjük meg a tésztákat, majd befedjük ?ket a magokkal, a kaproibogyóval és a
sajttal, és meg is szórjuk még
borssal. El?melegített süt?ben, magas h?mérsékleten 10 perc alatt készre sütjük. Végül a rukkolával díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>