A pizzatészta készítése az élesztő feloldásával kezdődik, amit fél csésze langyos
vízben végzünk el. Amikor ez megtörtént, beleöntjük a
lisztbe a
sóval együtt. Az egészet jó alaposan összedagasztjuk, majd megvárjuk, amíg megkel. Amíg a tésztánk kel, olvasztott
vajon megpirítjuk a felaprított
mogyoróhagymát, a
csiperkegombával és a
fokhagymával. Ezután kinyújtjuk a tésztát és megolajozott sütőlapra tesszük, majd megkenjük a
paradicsomszósszal és rátesszük a megsütött
gombás feltétet. Majd ízlésünk szerint rátesszük az erdei
gombát, reszelt
parmezánt és
sózzuk,
borsozzuk. Díszítése olajbogyóval történik. Amikor minden összetevő rákerült a tésztára, 220 fokon előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>