A
paradicsomot meghámozzuk, eltávolítjuk a magját, húsát felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben az olajon megfuttatjuk az apró kockákra vágott vörös
hagymát, p
eperonit és az egyik
fokhagymát. A zöld fűszereket apróra vágjuk és a felét a a keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a
paradicsomot, majd a marhahúslevest. Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk. Fél liter lobogó
vízhez kevés
sót adunk és állandó keverés mellett kb. 20 perc alatt megfőzzük benne a kukoricadarát. Nedves munkalapra borítjuk, laposra simítjuk és kihűtjük. Közeben elkészítjük a fűszer
vajat. A maradék kockára vágott
fokhagymát megpirítjuk a
vajban, majd hozzáadjuk a zöld fűszer másik felét. Egy jénai tálat kikenünk
vajjal, vagy valamilyen más zsiradékkal. A kukoricakásából korongokat szúrunk ki és a tálba sorakoztatjuk. Kevés fűszer
vajat és
parmezánt teszünk rá. Előmelegített sütőben 220 °C-on kb. 12 percig sütjük.
paradicsommártással tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>