A
tejet és a kenyeret tegyük egy tálba.
Robotgépben daráljuk egybe a marhahúst, a prosciuttót, a petrezselymet, a
fokhagymát, majd tegyük át egy tálba, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, a
tojássárgáját, a
citromhéjat és a
szerecsendiót. Ízesítsük
sóval és
borssal. Keverjük jól össze. Formázzunk belőle golyókat, forgassuk
lisztbe, majd tegyük félre.
Forrósítsuk fel az olajt, süssük meg benne üvegesre a
hagymát, adjuk hozzá a
paradicsomot és az
oregánót, és pároljuk közepes tűzön 10-15 percig.
sózzuk,
borsozzuk.
Főzzük meg a húsgombócokat forrásban lévő
vízben 3 perc alatt, majd vegyük ki és tegyük egy konyharuhára.
Főzzük ki a tésztát
sós
vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le és adjuk a szószhoz. Tegyük hozzá a húsgombócokat és közepes tűzön melegítsük át 1-2 perc alatt.
Szórjuk meg
parmezánnal és tálaljuk.
Elkészítési idő 75 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>