Pappardelle caprese receptHány személyre: 4 személyre
» 400 g pappardelle tészta
» 4 érett
paradicsom, felkockázva
» 50 g friss, felaprózott
bazsalikom» 150 g
mozzarella, kockára vágva
» 1 ev?kanál
kapribogyó, leöblítve, lecsöpögtetve
» 3 ev?kanál extrasz?z
olívaolaj» 1 ev?kanál balzsam- vagy vörösbor
ecet» forgácsolt
parmezán sajt» frissen ?rölt
bors
Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat a csilit és a kakukkfüvet, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg ?ket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metél?szélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk ?ket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
A tésztát f?zzük ki
sós
vízben 3-4 perc alatt. majd csepegtessük le és tegyük egy nagy tálba.
Keverjük össze a
bazsalikomot, a
paradicsomot, a
mozzarellát, a
kapribogyót, az olajat és az
ecetet. Adjuk a forró tésztához és keverjük össze. 4 tányéron osszuk szét, majd szórjuk meg
parmezánszeletekkel és
borsozzuk meg.
Mindössze 10 perc alatt elkészül.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>