» Mártás: » 1 ek. mogyoróolaj vagy más növényi olaj » 2 tk. apróra vágott fokhagyma » 1 tk. reszelt gyömbér » 3 ek. narancslekvár » 2 ek. rizsborecet » 1 tk. dijoni mustár » 1 tk. halalaplé » fél tk. durva szemű tengeri só » fél tk. tiszta csilipor » fél tk. fűszerpaprika » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 900 g óriásgarnéla, megtisztítva, kibelezve » mogyoróolaj, vagy más növényi olaj
A mártáshoz hevítsük fel az olajat, kevergetve 30-60 másodpercig pirítsuk benne a fokhagymát és a gyömbért. Tegyük bele a többi hozzávalót, és kevergetve még 30-60 másodpercig pirítsuk. Vegyük le a tűzről. Keverjük össze a sót, a csilit, a fűszerpaprikát és a borsot. a garnélákat szórjuk meg fűszerkeverékkel, és fedjük be annyi olajjal, hogy ellepje őket. Lefedve tegyük 1 órára hűtőbe. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben, és a garnélákat grillezzük zárt sütőben 5 percig. Egyszer-kétszer fordítsuk meg őket. Tegyük tányérra, locsoljuk meg a mártással, és keverjük össze.
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom