» 2 vékony deszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 6 nagy, megtisztított, kizsigerelt garnélarák leöblítve, » és megszárítva » olaj, a megkenéshez » só és ?rölt fekete bors, ízlés szerint » mangós-zöldcitromos salsa » meleg tortilla tészta, a tálaláshoz » tejföl és aprított friss koriander, a díszítéshez
A grillsüt?n a parázst leégetjük úgy, hogy csak az egyik fele melegítsen. A rákokat az olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, és a deszkára fektetjük, majd rákanalazzuk a salsát. A deszkát a grillsüt? azon részére tesszük, ahol nincs t?z, fed?vel letakarjuk, és 30 percig sütjük, amíg rózsaszínek és opálosak lesznek. Tálaláskor a salsás rákokat a meleg tortillába tekerjük, tejföllel és korianderrel díszítjük.
Salsa:
2 gerezd fokhagyma, zúzva
5 dkg vöröshagyma, finomra aprítva
1 friss jalapeno paprika, szára és magjai eltávolítva, és finomra aprítva
3 dkg koriander, finomra aprítva
45 dkg friss, felaprított mangó
1 zöldcitrom leve, és még egy kevés só és bors, ízlés szerint
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom