Balinéz garnélarák satay receptHány személyre: 4 személyre
» satay mártás:
» 2 kiskanál thai vörös
currykrém
» 3 dl
kókusztej» 10 dkg darabos
mogyoróvaj» 1 kiskanál tamarindkrém vagy frissen csavart
»
citromlé
» 3 dkg finomra aprított
korianderlevél
» 24 nyers, nagy garnélarák, megtisztítva és
» kizsigerelve, leöblítve és megszárítva
»
uborkakarikka, a díszítéshez
» kókuszos
rizs
A mártás hozzávalóit összekeverjük, a rákokat ezzel a mártással megkenjük, és s grillsüt?ben megsütjük. Uborkakarikákkal díszítve, a maradék mártással, kókuszos rizzsel tálaljuk.
Kókuszos
rizs:
5dl
víz, 1 kiskanál finom tengeri
só, 20 dkg hosszúszem?
rizs, fél kiskanál
mustármag, csipetnyi szárított piros
paprikacs?, 2
babérlevél vagy 4
currylevél, 0,5 dl olaj, 10 dkg szárított kókuszpehely, 5 dkg finomra aprított kesudió.
Vizet
sóval felforralunk, a
rizst beletesszük és 15 percig f?zzük. A
mustármagot, a szárított
paprikát, a babér-vagy
curryleveleket és az olajat összekeverjük. Kevergetve pirítjuk, míg pattogni kezd. A kókuszt és a kesudiót belekeverjük, és kevergetve pirítjuk, amíg aranyszín? lesz, majd a f?tt
rizsbe belekeverjük. F?szerezzük, és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>