» A chutney-hoz: » 250 g őszibarackkompót, apróra vágva » 5 ek. őszibarackszirup- a kompót levéből- » 5 ek. ketchup » 2 ek. őszibaracklekvár » 2 tk. almaecet » 2 tk. mustár » fél tk. Worcester-szósz » 1/4 tk. durva szemű tengeri só » 1 nagy csipet őrölt szegfűszeg » A fűszerkeverékhez: » 1 tk. fűszerpaprika » 1 tk. tiszta csilipor » 1 tk. durva szemű tengeri só » 1 tk. szárított zsálya » fél tk. vöröshagyma-granulátum » 1/4 tk. őrölt római kömény » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 1 nagyobb csirke félbevágva, 1 kis marék pekándiófa forgács
A forgácsot áztassuk be 30 percre vízbe.
Keverjük össze a chutney hozzávalóit, forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és forraljuk még 10 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A fűszerkeverék hozzávalóit is keverjük össze. A fél csirkék mindkét oldalát kenjük be olajjal, és a fűszerkeverékkel, majd pihentessük 20-30 percig. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Csepegtessük le a faszilánkot, és dobjuk a parázsra. Zárt grillsütőben süssük a csirkét 1,5 órát, közben forgassuk. Amikor elkészül tálaljuk a chutney-val.
Elkészítési idő: 2 óra.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom