» A chutney-hoz: » 250 g ?szibarackkompót, apróra vágva » 5 ek. ?szibarackszirup- a kompót levéb?l- » 5 ek. ketchup » 2 ek. ?szibaracklekvár » 2 tk. almaecet » 2 tk. mustár » fél tk. Worcester-szósz » 1/4 tk. durva szem? tengeri só » 1 nagy csipet ?rölt szegf?szeg » A f?szerkeverékhez: » 1 tk. f?szerpaprika » 1 tk. tiszta csilipor » 1 tk. durva szem? tengeri só » 1 tk. szárított zsálya » fél tk. vöröshagyma-granulátum » 1/4 tk. ?rölt római kömény » 1/4 tk. frissen ?rölt fekete bors » 1 nagyobb csirke félbevágva, 1 kis marék pekándiófa forgács
A forgácsot áztassuk be 30 percre vízbe.
Keverjük össze a chutney hozzávalóit, forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és forraljuk még 10 percig. Vegyük le a t?zr?l, és hagyjuk kih?lni. A f?szerkeverék hozzávalóit is keverjük össze. A fél csirkék mindkét oldalát kenjük be olajjal, és a f?szerkeverékkel, majd pihentessük 20-30 percig. Készítsük el? a parazsat a grillsüt?ben. Csepegtessük le a faszilánkot, és dobjuk a parázsra. Zárt grillsüt?ben süssük a csirkét 1,5 órát, közben forgassuk. Amikor elkészül tálaljuk a chutney-val.
Elkészítési id?: 2 óra.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom