Vágjuk le a 
spárgák szárát és vékonyan hámozzuk meg. Pároljuk 20-35 percig, frissességtől függően. Az 
articsókatalpakra öntsük rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzzük forrástól számított 20 percig, majd csepegtessük le, és hagyjuk kihűlni. 
Öntet:
Vágjuk apróra a 
zöldfűszereket, tegyünk félre két evőkanálnyit. Válasszuk ketté a 
tojást, a sárgájához adjuk hozzá a 
mustárt és a 
citromlevet. Öntsük sugárban hozzá az olajat, és kevergessük közben. Adjuk hozzá a 
sajtot és a fűszereket, majd 
sózzuk és 
borsozzuk.
Vágjuk az 
articsókát kis darabokra, tegyük a 
spárgát egy tálba, helyezzük rá az 
articsókát, és locsoljuk meg az öntettel.
Mindössze 40-45 perc alatt elkészül.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>