A Földközi-tenger medencéjéb?l származik, a vadon term? spárgát már az egyiptomiak és a görögök is fogyasztották. A rómaiak fejlesztették ki a termesztését, de mindig az ínyenc gazdagok táplálékai közé tartozott. Egyszik?, ével? növény. Több színben is kapható: fehér, zöld és fehéres-lila. spárgaszezon április végén kezd?dik, s egészen június közepéig tart, a szüretet ekkor fejezik be. A statisztikák adatai szerint a fehér spárga uralja a piacot - mindez persze ízlés dolga is. Lehet?ség szerint a friss spárgát h?vös helyen, nedves konyhapapírba csomagolva tároljuk, így 2-3 napig meg?rzi frissességét. A zöldspárga tárolásánál a legjobb, hogy ha vízbe állítjuk. Fagyasztóban akár 6-8 hónapig is eláll, de miután kivesszük a fagyasztóból, kiolvasztás helyett rakjuk azonnal forró vízbe.