» Kapros dresszing: » 125 ml extraszűz olívaolaj » 60 ml tejföl » 1 tojássárgája » 2 evőkanál finomra vágott kapor » 2 teáskanál frissen facsart citromlé » 1 teáskanál dijoni mustár » só és frissen őrölt fekete bors » saláta: » 24 tisztított, főtt garnélarák » 2 hámozott és hosszában szeletekre vágott avokádó » 1 fej zsenge római saláta
Öntet:
A tojássárgáját, a dijoni mustárt gyöngyöző vízgőz felett habverővel fényesre verjük. Sugárban öntsük hozzá az olajat, és állandó kevergetés mellett várjuk, míg besűrűsödik. Adjuk hozzá a citromlevet és a kaprot. A tejföl után sózzuk és borsozzuk.
Saláta:
a római salátát, a garnélarákot és az avokádót 4 tányérra helyezzük el. Öntsük rá a kapros öntetet, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom