A kacsát mossuk meg, a befőttet csepegtessük le, és magozzuk ki. A befőttlevet
sózzuk meg, és keverjük bele az összetört fűszert. a kacsát belülről
sózzuk meg, és a cseresznye felét tegyük be a hasüregébe. A nyílást tűzzük össze, és a bőrét vagdossuk be. Tegyük tepsibe, öntsük rá a fűszeres befőttlevet, fedjük be alufóliába, és forró sütőben pároljuk 1,5 órát. A levét öntsük bele egy tálba, a húst daraboljuk fel, és tegyük vissza a sütőben a bőrös felükkel lefelé. Szórjuk rá a cseresznyét. A
pecsenyeléről szedjük le a
zsírt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a
tejszínt, majd forraljuk. keverjük bele a sherryt is. A levet locsoljuk rá a húsra, és 15 percig süssük még forró sütőben.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>