Alaposan megtisztítjuk a tintahalakat és összegöngyöljük, fogpiszkálóval rögzítjük. 
A felvágott 
hagymát üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a zúzott 
fokhagymát, majd az őrölt piros
paprikát, 
lisztet. Egy percig takarékon folyamatosan kevergetjük, majd beledolgozzuk a 
paradicsomot és a felvágott 
almát. Borssal, 
petrezselyemmel, köménnyel és 
babérlevéllel ízesítjük. Letakarva megpároljuk, majd levesszük a tűzről és botmixerrel összekeverjük, ezután pedig átpasszírozzuk.
A tintahalak mindkét oldalát olajban kissé megpirítjuk, majd eltávolítjuk a fogpiszkálót és a 
konyakban pároljuk. Hozzáöntjük a mártást és 20 percig így főzzük. A te
tejét 
mandulával és 
petrezselyemmel díszítjük.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>