Marhafajiták sültbab-pürével és maexikói salsával receptHány személyre: 4 személyre
» Steak:
» 600 g marhaszegy hátulja
» 2-3 ek. extra szűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors» 8 tortilla
» 3/4 csésze durvára reszelt aromásabb
sajt» 1
avokádó, felszeletelve
» fél csésze
tejföl
» 2 csésze
mexikói tehénbor
só- és kukoricasalsa
» Püré:
» 1 ek. extra szűz
olívaolaj» 1 kisebb fehér
hagyma, finomra vágva
» 1 szelet húsos
szalonna, finomra vágva
» 1 gerezd
fokhagyma zúzva
» 1 konzerv vörös vesebab
» 1/4 csésze
víz»
só és frissen őrölt
bors
Melegítsük elő a grillsütőt. Locsoljuk meg a húst olajjal,
sózzuk és
borsozzuk. Süssük meg mindkét oldalukat. Tegyük egy tányérra, és tartsuk melegen.
Püré:
Hevítsük fel az olajat, tegyük bele a
hagymát, a
szalonnát, a
fokhagymát, és süssük 3-4 percig. Adjuk hozzá a babot, és villával törtjük össze. Öntsük rá a vizet, és főzzük kevergetve 3-5 percig.
sózzuk,
borsozzuk.
A tortillákat kenjük meg az olajjal, és süssük meg őket. A húst vágjuk vékony csíkokra. A tortillák közepét kenjük meg a sültbab-pürével, tegyük rá a
sajtot, a húst, az
avokádót és a salsát. Csavarjuk fel, és tálaljuk.
Előkészület: 15 perc.
Sütési, főzési idő: 10-15 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>