Uborkát felkockázzuk, paprikát csíkokra vágjuk. Megöntözzük az olajjal, fűszerezzük, sóval, szétnyomott fokhagymával, borssal, pirospaprikával és ecettel.
Burgonyát megfőzzük sós vízben, felszeleteljük a tojásokat, megreszeljük a zellert, karikára vágott virslit és hagymát. Paradicsompürét összekeverjük 2 ek
Tyúkot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforr habját leszedjük, megsózzuk, beletesszük a borsot, zöldségek felét, és a sűrített paradicsomot. Addig főzz
Vajat és a tojást habosra verjük, megsózzuk, és hozzáadjuk a lisztet. Galuskát, ha levesbetétként használjuk, a forrásban lévő levesbe, ha köretként fogyas
Tűzálló tálban elkeverjük a tojásokat cukorral, hozzáadjuk a forró tejet, amiben kifőztük a vaníliát. Vízgőzön felfőzzük. Hidegen, melegen egyaránt fogy
Leveles tésztát két részre osztjuk. Zománctepsit kibélelünk a tészta egyik felével, és megtöltjük krémmel.
Krém: cukrot elkeverjük a tojássárgákkal, te
Szeletekre vágott nyelvet feltesszük főni, és ha félig puha, akkor a zöldséget és a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és a leveshez öntjük. Rá
Babot összevágva puhára főzzük. Összekeverjük a felkockázott uborkával, vékony szeletekre vágott paradicsommal és a karikára vágott hagymával.
Öntet úg
Ugrás a lap tetejére >>