Meghámozzuk és felszeleteljük a krumplit, majd így nyersen lerezseljük, és hozzáadjuk a lisztet. Galuskákat szaggatunk belőle forrásban lévő vízbe, és akor
A halat megtisztítjuk, kifilézzük, majd fél napig tejbe áztatjuk. Ezután 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk a halat, és egy tálra tesszük. A hagymát megtisztítjuk,
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd állni hagyjuk, hogy megkeljen. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk fel. A tésztát tegyük gyúródeszkára
A zöldbabot sós vízben megfőzzük. A többi hozzávalóból, lecsót készítünk, majd amikor már majdnem kész, beletesszük a lecsöpögtetett zöldbabot, és ké
Tyúkot egészben hagyva a zöldség egyharmadával, babérlevéllel és annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. A maradék zöldséget, hagymát, uborkát
A marhahúst vízbe tesszük, kb. 2,5-3 órát főzzük, így egy húsleves alapot kapunk. Eközben a káposztát laskára vágjuk, a burgonyát felkockázzuk, és mindke
A pecsenyét négy szeletre vágjuk fel, kikloffoljuk, sót, borsot szórunk rá. Három tojást megfőzünk, majd a burgonyával, uborkával és 10 dkg szalonnával egy
Az ürümellet 1 l sós vízben sárgarépával, hagymával és snidlinggel addig főzzük, míg a hús le nem válik a csontról. A húst megkenjük mustárral, zsemlemo
Ugrás a lap tetejére >>