Sóval szétnyomkodott fokhagymát elkeverjük az olajjal, citrom levével, fűszerezzük, és hozzáadjuk a felkockázott húst. 2-3 órán át állni hagyjuk, majd felváltva nyársra h
Húst kockára, szalonnát vékony szeletekre, uborkát, paradicsomot karikára, hagymát félbe vágjuk. Felváltva húzzuk a nyársra. Elkeverjük az olajat a fűszerekkel és a sóval
Húst felkockázzuk és kisütjük. Olajat a zsiradékhoz öntjük, átsütjük benne a felkockázott húst. Hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, felengedjük 0,5 liter vízzel, fűszer
Vékonyra szeletelt gombát és a hagymát megpároljuk a vajban, megszórjuk liszttel, felengedjük fél liter vízzel vagy húslevessel. Fűszerezzük citrommal, gyömbérrel, sóval,
A csirkét megmossuk, majd sóval és borssal bekenjük. A fokhagymát összepréseljük, az olajba tesszük, majd hozzáöntjük fél citrom levét, beletesszük a rozmaringot, és ezze
A kacsát megmossuk, szétszedjük darabokra, és feltesszük főni a sárgarépával, zellerrel, gyökérrel együtt, majd később az almát is beletesszük. Mielőtt készre főne, beles
Egy kézi habverővel jól dolgozzuk össze a tejszínt 80 gramm melasszal, a sóval, a porcukorral és a fűszerekkel. Néhány perc után adjuk hozzá az élesztőt és a meleg tejet.
A felaprózott hagymát olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, és a felaprózott paradicsomot. Kb. 5 perc főzés után átpasszírozzuk, felöntjük a tejsz
Ugrás a lap tetejére >>