A vízben megkelesztjük az élesztőt, majd belekeverjük a vajat, sót és a cukrot. Utána a liszttel összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, majd 8 cm-es köröket szaggatunk belől
A halat metisztítjuk, megsózzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és rálocsoljuk a citromlevet, majd állni hagyjuk.
Tűzálló tálba tesszük, rátesszük a felszeletelt p
A húst felkockázzuk, a cseresznyepaprikát, a paradicsomot és a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A húst megfőzzük, a többi hozzávalót összeturmixoljuk, maj
A zsiradékot felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és megpirítjuk. Rászórjuk a paprikát, és a lecsepegtetett kukoricát. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és 1 percig melegítj
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd gombócokra osztjuk, és 30 percig pihentetjük. Utána vékonyan kinyújtjuk, majd kevés olajon mindkét felét megsütjük.
A húst sóval, borssal és kakukkfűvel bedörzsöljük. A borban elkeverjük a felaprított hagymát és a petrezselymet, beletesszük a húst, és 24 órát állni hagyjuk.
A zöldbor
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és olajon megpároljuk, majd rátesszük a húst. Amikor kifehéredik, belekeverjük a többi felaprított hozzávalót, a mandula kivételével
A mártogatós hozzávalóit keverjük össze 1 ek. vízzel. A darált húst keverjük össze a többi hozzávalóval. A szőlőleveleket tegyük munkalapra, a szárukat vágjuk le, és tegy
Ugrás a lap tetejére >>