A kagylókat megmossuk, a zártakat forró fehérborban megfőzzük, amíg szétnyílnak. A zártakat kidobjuk. Kivesszük a kagylóhúst, a főzőlevet félretesszük.
A fokhagymát apró
A gombát szeletekre aprítjuk, annyi vizet öntünk rá, hogy elfedje, és ráfacsarjuk a citrom levét. Sózzuk, borsozzuk. Addig forraljuk, míg kevés lé marad a gombán, majd rá
A narancsot és a citromot megpucoljuk, a héjukat vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. Vörösborban főzni kezdjük és kb. 2 ek.-nyira elfőzzük,
A hagymát kockára vágjuk, az olajat felforrósítjuk és a hagymát megpároljuk. Elkeverjük benne a currypasztát és a mézet. a csilit beledobjuk, a finomra vágott vadcitrom l
A cukorborsóhéjat megmossuk, megtisztítjuk. A gombát,a cukkinit is megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk és finomra aprítjuk. A paradicsomok héját kés
Felszeleteljük a gombát és addig főzzük, ameddig a leve el nem fől. Ezután ráöntjük a barna mártást, glace-t, paradicsompürét, bort. Sózzuk, borsozzuk, 10 percig forralju
A szárított vargányát 75 ml vízben 20 percig áztatjuk, majd lecsöpögtetjük, de a vizet felfogjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és felforrósított olívaolajon ü
A vajat jól dolgozzuk össze a liszttel, a tejfölt pedig külön edényben keverjük össze a tojássárgájával.
Főzzük fel a levest, majd adjuk hozzá mindkét keveréket. Folyam
Ugrás a lap tetejére >>