A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a lisztet, sózzuk meg, majd öntsük fel a tejjel, és keverjük simára. Tegyük bele a sajtot, a mustárt, és annyi tejfölt, hogy elég sűrű
A sárgarépát megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát és a gyömbért megtisztítjuk és apróra szeleteljük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a sárgarépát, a gyömbért és
Olvasszuk meg egy kevés napraforgóolajon a currypasztát, adjuk hozzá a kókusztejet, a mogyoróvajat, a cukrot és az ecetet. főzzük krémesre, majd tálaljuk.
Előkészület: 1
Barna mártás: elkészítését lásd a barna mártás recept szerint. Ehhez hozzákeverjük az 1,5 dl bort és jól összefőzzük
A sóskaleveleket jól megmossuk, majd miután feldaraboltuk, zsíron enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a szintén feldarabolt hagymát, és sűrű pürét főzünk belőle. Rászórva a li
A zsírban pároljuk meg az apróra vágott sóskát, keverjük meg többször. Amikor a zsírjára sült, szórjuk meg a liszttel, engedjük fel a húslével vagy a tejjel, és adjuk hoz
A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és kissé megpirítjuk. felöntjük a levessel és a borral, majd jól elkeverjük.
Belekeverjük a créme fraiche-t, és krémesre főz
Egyszerű rántást készítünk lisztből és 4 dkg vajból, az előzőleg felszeletelt hagymát hozzáadjuk, és együtt megpirítjuk. A híg rántást felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk
Ugrás a lap tetejére >>